cukinie
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Pasta z cukinii

Pasta z cukinii

Wskazówka: przyrządzoną pastę z cukinii można przechowywać w lodówce w słoiczku zalewając powierzchnię niewielką ilością oliwy. Podawać z chlebem, grzankami lub omletami Lignaform.

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Pasta z cukinii

    • Cukinia 2 sztuki
    • Czosnek 1-2 ząbki
    • Sól, zioła prowansalskie do smaku
    • Świeża bazylia 4-5 listków
    • Olej rzepakowy 1 łyżka

    Sposób przygotowania

    1

    Cukinie obrać ze skórki, pokroić w plasterki, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju rzepakowego, doprawić do smaku przyprawami.

    2

    Do miękkiej cukinii, dodać 2 ząbki przeciśniętego czosnku.

    3

    Całość blendować na gładką masę.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *