Przepisy z produktami Lignaform, Małgorzata Potocka

Omlet z serem (jest jeszcze ze szczypiorkiem i szynką)

Omlet z serem (jest jeszcze ze szczypiorkiem i szynką)

Potrzebna patelnia teflonowa, pędzelkiem smarujesz ja olejem ryżowym. Zawartość torebki mieszasz z woda wg polecenia. Powstaje lekkie „ciasto”
Z 2 jajek oddzielasz białko i ubijasz mocna pianę. Mieszasz pianę z „ciastem” w misce.

  • Czas przygotowania20 min
  • Czas gotowania45 min
  • Czas całkowity1 hr 5 min

    Składniki

    Omlet z serem

    • Wariant 1 - z pietruszka
    • Do miski wsypujesz pokrojona pietruszkę , chili , curry, wszystko mieszasz
    • Wariant 2 - ze szpinakiem
    • Na patelni kilka kropli oliwy sekundę przewracasz szpinak , wrzucasz do miski mieszasz, dodajesz przyprawy.
    • Wariant 3 - z grzybami
    • Dowolne grzyby – pieczarki , boczniaki, shitake, kroisz , podsmażasz na patelni , wrzucasz do miski z ciastem i mieszasz.

    Sposób przygotowania

    1

    Patelnie rozgrzewasz przez chwile na dużym ogniu, wlewasz omlet, zmniejszasz ogień do minimum, przykrywasz pokrywką, po około 7 minutach przewracasz omlet na druga stronę.

    2

    Następne ok. 7 minut i jest gotowy.

    3

    Podajesz, a na nim kładziesz sałatę, pokrojone pomidory skropione octem balsamiko i oliwą ulubiona z oliwek, dyni czy lnianą.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *