Fasolka szparagowa po grecku
Przepis na zieloną fasolkę szparagową, duszoną w sosie czosnkowo-pomidorowym. Niezwykle smaczna i prosta Fasolakia, której każdy kęs jest pełen aromatu!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki
- 1 garść zielonej fasolki szparagowej
- 1 mały pomidor
- ½ żółtej papryki
- ½ cebuli
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 1 ząbek czosnku
- 2-3 czarne oliwki
- przyprawy: cynamon, sól, pieprz czarny, oregano
Sposób przygotowania
Oczyść fasolkę i odetnij końcówki. Paprykę i pomidora pokój w kostkę. Cebulę podsmaż na patelni.
Po chwili dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek, a także fasolkę, pomidory i paprykę.
Następnie dodaj przyprawy, dobrze wymieszaj i przykryj patelnię. Duś przez ok. 10 minut.
Na koniec posyp całość kawałkami czarnych oliwek.