Przepis na parówki po węgiersku
Przepisy

Parówki po węgiersku

Parówki po węgiersku

Przepis na parówki po węgiersku to nasza wariacja na temat leczo. Ta potrawa sprawdzi się zarówno latem i jesienią. Smacznego!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki

    • 1 porcja parówek Lignaform;
    • 1 garść pieczarek;
    • ½ czerwonej papryki;
    • ½ małej cebuli;
    • 1 ząbek czosnku;
    • 1 łyżka oleju rzepakowego;
    • 3 łyżki passaty pomidorowej (bez cukru);
    • 1/2 szklanki bulionu warzywnego;
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki;
    • przyprawy: słodka papryka, suszona bazylia, sól, pieprz czarny, chilli.

    Sposób przygotowania

    1

    Warzywa i obrane pieczarki opłucz pod bieżącą wodą. Następnie pokrój na drobne kawałki. Cebulę zeszklij na patelni. Po chwili dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone warzywa, parówki i pieczarki.

    2

    Zalej całość bulionem i duś pod przykryciem przez 5-8minut. Dodaj passatę pomidorową i posiekaną natkę pietruszki. Na koniec dopraw do smaku.

    Danie doskonale komponuje się z Fusilli lub Spaghettini Lignaform.