Przepis na frittata z pomidorami
Przepisy

Frittata z jarmużem, pomidorkami i cykorią

Frittata z jarmużem, pomidorkami i cykorią

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    • 2 ciasta z oliwkami Lignaform
    • 1 mała garść liści jarmużu
    • 1 ząbek czosnku
    • 4 sztuki pomidorków koktajlowych
    • 4 czarne oliwki
    • 2 liście cykorii
    • ½ małej cebuli
    • 1 łyżka oleju rzepakowego
    • Przyprawy: suszony rozmaryn, sól, pieprz czarny, papryka słodka i ostra.

    Sposób przygotowania

    1

    Poszarpane liście jarmużu, ząbek czosnku, cebulę i  drobno pokrojone pomidorki koktajlowe podsmażyć na rozgrzanym oleju razem z przyprawami.

    2

    Całość przełożyć na małą formę, dodać ciasto Lignaform przygotowane według instrukcji na opakowaniu, kawałki cykorii oraz drobno pokrojone oliwki.

    3

    Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni C i zapiekać ok. 10 minut.