Aromatyczna zupa z Makaronem Rizzoni
Doskonała propozycja na rozgrzewający obiad lub kolację. Zachwyci zarówno domowników, jak i gości!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki (2 porcje):
- 1 porcja Makaronu Rizzoni Lignaform;
- 1 szklanka pokrojonej w kostkę dyni;
- 1 por;
- 1 łyżka oleju rzepakowego;
- 2 szklanki bulionu warzywnego (bez marchewki);
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, chili, zioła prowansalskie, kurkuma.
Sposób przygotowania
1
Makaron Lignaform przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
2
Pora pokrój w półplasterki.
3
W głębokim rondlu podgrzej olej, dodaj kawałki pora i zeszklij go przez ok. 3-4 minuty.
4
Po chwili dodaj kawałki dyni i zalej całość bulionem. Gotuj ok. 15 minut, aż dynia będzie miękka.
5
Pod koniec połącz razem z Makaronem Rizzoni i przypraw według uznania.