Therascience
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Aromatyczna zupa z Makaronem Rizzoni

Aromatyczna zupa z Makaronem Rizzoni

Doskonała propozycja na rozgrzewający obiad lub kolację. Zachwyci zarówno domowników, jak i gości!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki (2 porcje):

    • 1 porcja Makaronu Rizzoni Lignaform;
    • 1 szklanka pokrojonej w kostkę dyni;
    • 1 por;
    • 1 łyżka oleju rzepakowego;
    • 2 szklanki bulionu warzywnego (bez marchewki);
    • przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, chili, zioła prowansalskie, kurkuma.

    Sposób przygotowania

    1

    Makaron Lignaform przygotuj według instrukcji na opakowaniu.

    2

    Pora pokrój w półplasterki.

    3

    W głębokim rondlu podgrzej olej, dodaj kawałki pora i zeszklij go przez ok. 3-4 minuty.

    4

    Po chwili dodaj kawałki dyni i zalej całość bulionem. Gotuj ok. 15 minut, aż dynia będzie miękka.

    5

    Pod koniec połącz razem z Makaronem Rizzoni i przypraw według uznania.