Przepis na musztardę
Pozostałe przepisy

Musztarda

Musztarda

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    • gorczyca czarna 3 łyżki
    • gorczyca biała 3 łyżki
    • ksylitol 1 łyżka
    • ocet winny/jabłkowy 5 łyżek
    • szczypta soli
    • woda 10 łyżek

    Sposób przygotowania

    1

    Na suchej patelni podprażyć ziarna gorczycy. Następnie zalać octem zmieszanym z wodą i odstawić na noc. Kolejnego dnia zmiksować w blenderze lub utrzeć w moździerzu gorczycę z ksylitolem i solą. Gotową musztardę przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Najlepiej spożyć po 12 h od przygotowania.

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *