pate w słoiku
Etap 2 Lignaform z białkiem, Przepisy

Pasta chrzanowa na kanapki

Pasta chrzanowa na kanapki

Kanapki są dla niektórych codziennością, warto więc zadbać, aby były pyszne i zdrowe. Dodatek chrzanu wpływa pozytywnie na układ odpornościowy i nadaje nieco pikantnego posmaku!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki

    • 4 łyżki świeżego, tartego chrzanu
    • 2 łyżki domowego majonezu
    • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
    • ¼ łyżeczki soku z cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz czarny

    Sposób przygotowania

    1

    Domowy majonez dobrze wymieszać z chrzanem. Całość przyprawić i dodać posiekany szczypiorek.

    2

    Masę można także zmiksować w mikserze kielichowym dla uzyskania jednolitej konsystencji.

    Domowy majonez według naszego przepisu

    majonez