Jogurt z dyniowym puree
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Jogurt z dyniowym puree

Jogurt z dyniowym puree

Przepis na jogurt dyniowy to pyszny deser zrobiony z czystego puree z dyni i sezonowych przypraw, które dodają niepowtarzalnego smaku.

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki

    • 1 Jogurt Lignaform
    • 1 Granola Lignaform
    • 100g dyni hokkaido
    • przyprawy: cynamon, gałka muszkatołowa, mielony imbir

    Sposób przygotowania

    1

    Jogurt Lignaform przygotować według instrukcji na opakowaniu.

    2

    Dynię pokroić na kawałki zostawiając skórkę. Następnie ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200 stopniach przez około 30 minut, do uzyskania miękkości. Po ostudzeniu zmiksować razem ze skórką (warto przetrzeć puree przez sitko). Dodać przyprawy i wymieszać.

    3

    Jogurt, puree z  dyni i granolę ułożyć warstwowo w słoiczku lub wysokiej szklance.