Przepis na frytki z fasolki szparagowej
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Frytki z fasolki szparagowej

Frytki z fasolki szparagowej

Wypróbuj ten przepis na zieloną fasolkę w panierce. Poznaj sposób na wykorzystanie produktów Lignaform w nieco innym, orientalnym stylu.

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki

    • 200 g fasolki szparagowej
    • 1 Naleśnik Lignaform
    • przyprawy: sól, pieprz czarny, cebula suszona, czosnek suszony, słodka i ostra papryka

    Sposób przygotowania

    1

    Fasolkę dokładnie umyć i obciąć końcówki.

    2

    Naleśnika przygotować według instrukcji na opakowaniu.

    Do przygotowania Naleśnika Lignaform wykorzystaj mniej wody, aby uzyskać gęste ciasto.

    3

    Fasolkę obtoczyć w naleśniku i podsmażyć na patelni.

    4

    Gotowe frytki odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać z ulubionymi sosami i dodatkami.