Fasolka szparagowa po grecku - Przepis
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Fasolka szparagowa po grecku

Fasolka szparagowa po grecku

Przepis na zieloną fasolkę szparagową, duszoną w sosie czosnkowo-pomidorowym. Niezwykle smaczna i prosta Fasolakia, której każdy kęs jest pełen aromatu!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki

    • 1 garść zielonej fasolki szparagowej
    • 1 mały pomidor
    • ½ żółtej papryki
    • ½ cebuli
    • 1 łyżka oleju rzepakowego
    • 1 ząbek czosnku
    • 2-3 czarne oliwki
    • przyprawy: cynamon, sól, pieprz czarny, oregano

    Sposób przygotowania

    1

    Oczyść fasolkę i odetnij końcówki. Paprykę i pomidora pokój w kostkę. Cebulę podsmaż na patelni.

    2

    Po chwili dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek, a także fasolkę, pomidory i paprykę.

    3

    Następnie dodaj przyprawy, dobrze wymieszaj i przykryj patelnię. Duś przez ok. 10 minut.

    4

    Na koniec posyp całość kawałkami czarnych oliwek.