Przepis na krokiety z pieczarkami
Etap 2 Lignaform z białkiem, Przepisy

Krokiety z farszem z pieczarek

Krokiety z farszem z pieczarek

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    • 2 Naleśniki Lignaform
    • 1 garść pieczarek
    • ½ cebuli
    • 1 łyżka oleju rzepakowego
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 garść warzyw na patelnie (fasolka szparagowa, brokuły, pomidory, kalafior)
    • 1 jajko
    • 1 Chleb Lignaform do przygotowania bułki tartej
    • Przyprawy: sól, pieprz czarny i biały, papryka słodka, oregano/ majeranek, chilli.

    Sposób przygotowania

    1

    Warzywa łącznie z cebulą podsmaż na patelni. Pieczarki dokładnie umyj, pokrój w kostkę i dodaj na patelnię. Pod koniec smażenia dodaj ząbek czosnku oraz przyprawy.

    Naleśniki Lignaform przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Nałóż farsz do naleśników i zawiń. Aby przygotować bułkę tartą, podpiecz w tosterze Chleb Lignaform, a później zmiel na gruby pył.

    Krokiety obtocz w jajku i przygotowanej bułce tartej, następnie ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Piecz w 180 stopniach przez około 15 minut.

    Uwaga, aby wykorzystać przepis na 1 etapie metody Lignaform, należy pominąć panierkę, do której wykorzystano jajko.