Therascience
Etap 3 Lignaform z owocami, Przepisy

Brukselka duszona z jabłkami

Brukselka duszona z jabłkami

Zdrowe odżywianie to nie tylko kalorie, ale przede wszystkim smak i radość z jedzenia. Dlatego wypróbuj Nasz nowy przepis, który jest prawdziwą harmonią smaku i wartości odżywczych!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki:

    • 8 brukselek;
    • 1 jabłko średniej wielkości;
    • 1 mały kawałek pora (biała część, ok.5cm);
    • 1 łyżka oleju rzepakowego;
    • ½ szklanki bulionu warzywnego;
    • przyprawy: sól, pieprz.

    Sposób przygotowania

    1

    Brukselki, pora i jabłko opłukać pod bieżącą wodą.

    2

    Jabłko obrać i pokroić na kawałki, a większe brukselki przekroić na pół. Pora pokroić w cienkie plastry.

    3

    Brukselki i pora podsmażyć na patelni przez ok. 5minut. Następnie przyprawić pieprzem, wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć moc palnika i przykryć pokrywką. Całość dusić przez ok. 7-8 minut.

    4

    Pod koniec dodać kawałki jabłka i przyprawić solą według uznania.

    5

    Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczki.