Brukselka duszona z jabłkami
Zdrowe odżywianie to nie tylko kalorie, ale przede wszystkim smak i radość z jedzenia. Dlatego wypróbuj Nasz nowy przepis, który jest prawdziwą harmonią smaku i wartości odżywczych!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 8 brukselek;
- 1 jabłko średniej wielkości;
- 1 mały kawałek pora (biała część, ok.5cm);
- 1 łyżka oleju rzepakowego;
- ½ szklanki bulionu warzywnego;
- przyprawy: sól, pieprz.
Sposób przygotowania
1
Brukselki, pora i jabłko opłukać pod bieżącą wodą.
2
Jabłko obrać i pokroić na kawałki, a większe brukselki przekroić na pół. Pora pokroić w cienkie plastry.
3
Brukselki i pora podsmażyć na patelni przez ok. 5minut. Następnie przyprawić pieprzem, wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć moc palnika i przykryć pokrywką. Całość dusić przez ok. 7-8 minut.
4
Pod koniec dodać kawałki jabłka i przyprawić solą według uznania.
5
Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczki.