Therascience
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Parówki Lignaform z patelni z duszonymi warzywami

Parówki Lignaform z patelni z duszonymi warzywami

Zdrowe odżywianie to nie tylko kalorie, ale przede wszystkim smak i radość z jedzenia. Dlatego wypróbuj Nasz nowy przepis, który jest prawdziwą harmonią smaku i wartości odżywczych!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki:

    • 3 parówki Lignaform (1 porcja);
    • 1/2 cukinii (pokrojonej w półplasterki lub kostkę);
    • 1/2 bakłażana (pokrojonego w kostkę);
    • 1/2 zielonej papryki (pokrojonej w ćwiartki lub plasterki);
    • 4 duże pieczarki;
    • 1 łyżka oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek (opcjonalnie);
    • ½ szklanki bulionu warzywnego;
    • przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany lub świeży, zioła prowansalskie;
    • kaloryczność: bez oliwy 180 , z oliwą 270 kcal

    Sposób przygotowania

    1

    Bakłażana i cukinię posolić i odstawić na 10 min, a następnie spłukać i osuszyć (usunie to goryczkę)

    2

    Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy, wrzucić bakłażana i paprykę, smażyć 3-5 minut

    3

    Dodać cukinię i pieczarki. Smażyć kolejne 5 minut.

    Dolać bulion warzywny, doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami prowansalskimi.

    Przykryć i dusić 5-10 minut, aż warzywa będą miękkie ale nadal lekko jędrne

    4

    W międzyczasie na osobnej patelni podsmażyć, na 1 łyżeczce oliwy, parówki Lignaform (można podgrzać w wodzie)

    5

    Wyłożyć uduszone warzywa na talerz i ułożyć na nich ciepłe parówki