Krem z zielonych warzyw
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
- biała część pora 1 sztuka,
- brukselka 500 g (może być mrożona),
- brokuły 1 mała główka,
- bulion warzywny/mięsny ok. 500 ml,
- pietruszka 1 sztuka,
- seler 1/4 sztuki,
- olej rzepakowy 1 łyżka,
- oliwa truflowa – do dekoracji,
- natka pietruszki – do dekoracji,
- sól, pieprz– do smaku.
Sposób przygotowania
1
Pora pokroić w plastry i podsmażyć na łyżce oleju. Dodać obraną brukselką, brokuły, obraną i pokrojoną pietruszkę oraz seler, chwilę podsmażyć. Następnie dodać bulion i gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie. Warzywa zmiksować i doprawić do smaku. Po przelaniu kremu do miseczek udekorować odrobiną oliwy truflowej i posiekaną natką pietruszki. Posypać Ziarnami Sojowymi Barbecue Lignaform.