Krem z zielonych warzyw - przepis
Pozostałe przepisy

Krem z zielonych warzyw

Krem z zielonych warzyw

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    • biała część pora 1 sztuka,
    • brukselka 500 g (może być mrożona),
    • brokuły 1 mała główka,
    • bulion warzywny/mięsny ok. 500 ml,
    • pietruszka 1 sztuka,
    • seler 1/4 sztuki,
    • olej rzepakowy 1 łyżka,
    • oliwa truflowa – do dekoracji,
    • natka pietruszki – do dekoracji,
    • sól, pieprz– do smaku.

    Sposób przygotowania

    1

    Pora pokroić w plastry i podsmażyć na łyżce oleju. Dodać obraną brukselką, brokuły, obraną i pokrojoną pietruszkę oraz seler, chwilę podsmażyć. Następnie dodać bulion i gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie. Warzywa zmiksować i doprawić do smaku. Po przelaniu kremu do miseczek udekorować odrobiną oliwy truflowej i posiekaną natką pietruszki. Posypać Ziarnami Sojowymi Barbecue Lignaform.