Sałatka z bakłażanem i pieczarkami
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Sałatka bakłażanowo pieczarkowa

Sałatka bakłażanowo pieczarkowa

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    • 1 bakłażan
    • 8 pieczarek
    • 1 żółta papryka
    • ½ cebuli
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
    • szczypta soli i pieprzu
    • 1 łyżeczka octu domowego ziołowego lub jabłkowego
    • 1 łyżeczka musztardy Dijon
    • 1 Tost Lignaform

    Sposób przygotowania

    1

    Na oleju rzepakowym podsmażyć cebulę i pieczarki, po chwili dodać kawałki bakłażana oraz papryki. Całość przełożyć do miski, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet, musztardę oraz przyprawy. Całość dobrze wymieszać.
    Doskonale komponuje się z tostem Lignaform. Tost wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 4 minuty. Podawać razem z sałatką.