Przepisy z produktami Lignaform, Małgorzata Potocka

Placek ziemniaczany

Placek ziemniaczany

Zawartość torebki mieszasz z woda wg polecenia. Powstaje zwarte ciasto. Z 2 jajek oddzielasz białko , ubijasz twardą piane i mieszasz z ciastem.

  • Czas przygotowania20 min
  • Czas gotowania45 min
  • Czas całkowity1 hr 5 min

    Składniki

    Placek ziemniaczany

    • Wariant 1- z cebula
    • 1 cebulkę kroisz drobno , podsmażasz na złoto , najpierw bez oliwy , na koniec dodajesz krople oliwy i cebulka robi się złota. Mieszasz z ciastem. Dodajesz lubczyk, albo bazylie, albo rozmaryn
    • Wariant 2 - z grzybami
    • Dowolne grzyby kroisz , podsmażasz i wrzucasz do ciasta , mieszasz.
    • Wariant 3 - z liśćmi selera

    Sposób przygotowania

    1

    Liście selera kroisz drobno, podsmażasz na patelni, najpierw na suchej, jak się przyrumienia dodajesz krople oliwy, wrzucasz do ciasta – mieszasz.

    2

    Do placków albo zetrzyj cebulę, albo podsmaż pokrojona drobno.

    3

    Możesz do nich wrzucać wszystko, zwiększasz pojemność, zero kalorii.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *