Chili Lignaform jako farsz do papryk grillowanych w piekarniku
Przepisy Lignaform

Papryka faszerowana po prowansalsku (dla 2 osób)

Papryka faszerowana po prowansalsku (dla 2 osób)

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    • 2 x saszetki Lignaform Chili
    • 4 papryki czerwone
    • 1 mała cebula
    • 1 mały bakłażan
    • 1 przecier pomidorowy bez cukru
    • 3 ząbki czosnku
    • Sól
    • Pieprz
    • Zioła prowansalskie

    Sposób przygotowania

    1

    Odciąć czubek papryki, oczyścić środek.

    Przegotować farsz: chili tak jak zalecono na opakowaniu. Dodać na patelni pokrojoną w kostkę cebulę, bakłażan oraz wycisnąć do niego czosnek. Dodać przecier pomidorowy i przegotowany chili Lignaform. Doprawić według uznania. Piekarnik podgrzać do 190 stopni. Nafaszerowane papryki włożyć do brytfanki i dolać szklankę wody. Włożyć do piekarnika na 30 – 40 min.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Polecane produkty

    Zdrowe odchudzanie

    GorczycaJajkaJęczmieńLaktozaMlekoOrzechySezamSiarczyny
    chili
    Dodaj do koszyka

    Chili

    60.00

    Powiązane wpisy

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *